In veel industrie├źn vinden steeds meer verduurzamingen plaats. Het milieu moet minder worden belast. Desinfecteren op professioneel level is ook aan die verandering onderhevig. Niet alleen de producten, maar ook de productie en de verpakkingen worden meer en meer ecologisch verantwoord. Duurzaam is geen trend, het is de toekomst. Zware chemische schoonmaakmiddelen worden vervangen door biologisch afbreekbare middelen. Ruimtes en oppervlakken in de publieke gebouwen kunnen door professionals slim en duurzaam worden gedesinfecteerd. De toepassingen van ecologisch verantwoorde producten worden steeds meer ingeburgerd en dat is een goede groene gedachte.

Ecologisch verantwoord desinfecteren

Doeltreffende desinfectie is van levensbelang. Er bestaan vele bacteri├źn die een gevaar voor de gezondheid kunnen opleveren. Duurzame desinfectie is de enige manier om bijvoorbeeld biofilm en legionella op een ecologisch verantwoorde manier geen kans te geven. Schimmels en virussen hechten zich aan oppervlakken om zich in rap tempo te vermeerderen. Micro-organismen zijn met het blote oog niet waarneembaar. Toch zijn deze aanwezig op alles wat er zich in een ruimte begeeft. De afgelopen jaren hebben bewezen hoe belangrijk het is om ruimtes goed schoon te houden.

Vakmensen en desinfectie technieken

Toepassingen van duurzaam desinfecteren zijn vindbaar in onder andere de zorg- en de levensmiddelenindustrie. Watter desinfectie is gespecialiseerd in duurzame desinfectie voor bedrijven. Het desinfectiesysteem wat wordt aangeboden kan uiteindelijk zelf worden toegepast. Het onafhankelijk onderzochte systeem bevat geen schadelijke materialen. Hierdoor is het niet alleen prettig om mee te werken, maar levert ook nog eens positieve bijdrage aan het verminderen van de hoeveelheid afval. Omdat er minder zogenaamd verkeerde desinfectie worden gebruikt vindt er ook nog eens minder CO2- uitstoot plaats.

Kostenbesparende desinfectie

De hoeveelheid plastic verpakkingsmateriaal voor desinfectiemiddelen is enorm. Oceanen worden leeggevist en met de opgeviste hoeveelheid plastic worden er regenjassen en andere producten gemaakt. Het gebruiken van desinfectiemiddelen door bedrijven levert stelselmatig een enorme berg afval op. Door gebruik te maken van het Watter-systeem voor ruimtes en oppervlaktes, zijn alle andere producten overbodig geworden. Met het oog op de stijgende prijzen en transportkosten is het verstandig om te kijken naar slimme groene producten. Met goede inkoop kunnen er ook mooie winsten worden behaald.