Waar een heel groot deel van Nederland momenteel thuiswerkt, zijn er ook nog tal van ondernemingen waar thuiswerken geen optie is. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het werk enkel fysiek kan worden uitgevoerd of doordat sommige mensen daadwerkelijk niet thuis kunnen werken. In deze situaties is thuiswerken onmogelijk en zal er toch op een externe locatie gewerkt moeten worden. Als het werken op de externe locaties noodzakelijk is, is het wel de bedoeling dat hier op een zo veilig mogelijke manier gewerkt kan worden! In deze blog geven we je enkele tips om deze veiligheid te waarborgen.

Ruimte

De anderhalve meter dient te allen tijde gewaarborgd te worden. Dit kan enkel als er ook daadwerkelijk genoeg ruimte is om in te werken. Dit geldt voor kantoorruimtes maar ook plekken in de bouw. In de bouw dien je bijvoorbeeld niet aan hetzelfde object te werken als iemand anders en dient dit werk zo verspreid mogelijk te gebeuren. Door ook in deze situaties goed rekening te houden met de afstand, zal de kans op overdracht geminimaliseerd worden. Ook dien je bij binnenkomst altijd je handen schoon te maken met desinfectiemiddel. Zo weet je zeker dat je niets van buiten naar binnen meeneemt!

Wegwerpproducten

Als je op je werk bent maak je over het algemeen gebruik van de producten die hier liggen. Omdat het vaak inventaris van de onderneming is, raak je regelmatig dezelfde producten aan als de collega’s die ook op kantoor werken. Men drink bijvoorbeeld koffie uit een koffiekopje en vervolgens wordt deze door een andere collega in de vaatwasser ingeruimd. Je kunt deze contactmomenten zo veel mogelijk beperken door gebruik te maken van wegwerpproducten. Zo kun je bijvoorbeeld koffie drinken uit kartonnen koffiebekers welke je vervolgens zelf weggooit. Zo garandeer je het feit dat jij de enige bent die de koffiebeker aanraakt. Ditzelfde geldt overigens voor de andere gebruiksobjecten binnen het kantoor. Als iedereen gebruik maakt van plastic borden, plastic bakjes en overige wegwerpproducten zal de kans op overdracht door (indirecte) aanraking geminimaliseerd worden. Dit klinkt misschien niet als de meest milieuvriendelijke oplossing, maar het is op dit moment wel de makkelijkste oplossing!