Niet iedere man kan altijd even goed een erectie krijgen. Bij sommige mensen lukt dit helemaal niet. Dit kan komen door hun leeftijd, maar er zijn ook andere factoren die hier een rol bij kunnen spelen. Als dit probleem wordt veroorzaakt door het feit dat je nooit zin hebt, dan kun je libido pillen slikken. Misschien kan je probleem daar wel mee worden verholpen. Er zijn ook andere medicijnen die zouden kunnen helpen. Den bijvoorbeeld aan erectiepillen. In deze tekst zullen wij jou in het kort uitleggen wat deze pillen zijn, wanneer je ze kunt gebruiken en hoe ze precies werken.

 

Hoe werken de pillen en wanneer moet ik ze gebruiken?

Een erectiepil zorgt ervoor dat er meer bloed door je bloedvaten kan gaan stromen. Bij mensen met problemen bij de erectie stroomt er te weinig bloed door de vaten van het geslachtsdeel, waardoor een erectie krijgen niet meer mogelijk is. Het beste is om een erectiepil een half uur van tevoren in te nemen. De pillen werken ook alleen als je er zelf zin in hebt. De pillen kun je niet meerdere keren per 24 uur innemen en meer dan 3 keer per week kan ook niet. Het kost je lichaam namelijk veel energie en als je binnen 24 uur een tweede pil slikt, dan krijgt je lichaam ook geen rust tussendoor.

 

Zitten er risico’s vast aan het slikken van de pillen?

Bijna alle medicatie heeft mogelijke bijwerkingen en dus ook libido pillen en erectiepillen. De pillen mogen niet samen worden gebruikt met bepaalde andere medicatie en het is ook niet goed om de pillen samen met alcohol of drugs te gebruiken. Overleg met jouw huisarts als jij niet weet of jouw medicijnen samen gaat met de pillen. Sommige mensen die de pillen gebruiken krijgen last van hoofdpijn, een verstopte neus, blozen en heel af en toe ook hartkloppingen. Als jij deze klachten ervaart bij het gebruik van de medicatie, dan is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts.