U weet dat goed voor uw gebit zorgen belangrijk is. En toch moet u te vaak behandeld worden bij de tandarts. Er kan maar niet vaak genoeg gezegd worden hoe belangrijk het is om 2 keer per dag te poetsen. Maar wat kunt u nog meer doen om uw gebit te beschermen?

  • Zo min mogelijk frisdrank: Uiteraard wist u dit al maar frisdrank drinken is het slechtste wat u uw gebit kunt aandoen. Natuurlijk is frisdrank lekker maar drink het zo min mogelijk. Wat ook kan helpen de aanslag van frisdrank op uw tanden te verminderen is het gebruik van een rietje. Door het gebruik van en rietje komt de frisdrank direct in uw keel terecht. Het gebruik van een rietje zorgt er niet voor dat je geen aanslag op uw tanden krijgt.
  • Flosdraad: Daarnaast is het zeer belangrijk om uw tanden te flossen. U kunt hiervoor een draadje gebruiken wat speciaal hiervoor gemaakt is. Met het draadje kom je tussen al je tanden en op plekken waar de tandenborstel veel moeite heeft om te komen. De tandenborstel poetst ook viezigheid van de tanden af en dat kan ook belanden tussen de tanden in. Gebruik daarom altijd een flosdraad na het tandenpoetsen.
  • 30 minuten verschil tussen poetsen en uw laatste maaltijd/drankje: Niet alleen zoetigheid maar ook zure eten en drinken kan uw tanden beschadigen. Een voorbeeld van een zuur etenswaar is een sinaasappel. Zeer gezond maar het kan slecht zijn voor uw tanden. Waarom moet ik 30 minuten wachten met poetsen? dit komt omdat de zoetigheid of zurigheid op uw tanden zit en wanneer u direct uw tanden poetst schuurt u als ware de zoetigheid of zurigheid uit over de tand en schaadt u uw tandglazuur.

Uiteraard is er ook verschil in het aanbod tandartsen. Bent u woonachtig in Almere en wilt u een vertrouwelijke tandarts? Dan kunt u op Google zoeken naar Tandarts Almere of Tandarts Almere Poort en zelf goed zoeken naar een specialist die echt bij uw past.