Auw! Je hebt je onderarm, pols of sleutelbeen bezeerd. Het is belangrijk dat je hier een dokter naar laat kijken. Je bent naar de dokter gegaan en de dokter heeft je verteld dat je je sleutelbeen hebt bezeerd. De dokter heeft je geadviseerd om een mitella te dragen voor de komende weken. Maar waarom eigenlijk? Dan moet het eerst duidelijk zijn wat een mitella is. En waar kan je een mitella kopen?

Wat is een mitella?

Een mitella is een doek. Een doek in de vorm van een driehoek. De doek heeft de vorm van een driehoek omdat deze om de nek van het slachtoffer wordt gehangen. In een opgevouwen manier zodat de mitella je onderarm ondersteunt.

Terug naar de functie van de mitella. De mitella is dus een driehoek die je onderarm ondersteunt. Hierdoor heb je belast je de onderarm en alles wat eronder zit minder. Hierdoor kan je als je een licht gekneusde pols hebt makkelijker genezen. Er komt minder druk te staan op je onderarm en in een mitella zal je je arm minder snel gebruiken dan zonder een mitella. Je krijgt niet alleen een mitella als je iets gekneusd hebt. Je kan ook een mitella krijgen als je een botbreuk hebt. Naast een botbreuk is een mitella ook van toepassing bij verstuiking. En zelfs bij een wond. De mitella is een klassieke oplossing voor als jou een van deze dingen is overkomen. De mitella wordt al een lange tijd in de geschiedenis gebruikt. Een bewezen middel dat werkt. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het een van de symbolen is die staat voor de zorg. De mitella wordt het meest toegepast wanneer je je sleutelbeen hebt bezeerd. Daarnaast wordt een mitella voor 2 tot 5 weken gedragen. Uiteraard mag je hoef je de mitella niet te dragen tijdens het slapen.