Aventurijn is er in vele kleuren. Als mensen het over Aventurijn hebben, verwijzen ze vaak naar Groene Aventurijn. De werking van aventurijn verschilt echter per kleur van de steen. Aventurijn zorgt er over het algemeen voor dat je vrolijker en gelukkiger door het leven gaat. De steen geeft je zelfvertrouwen en in nieuwe situaties kan Aventurijn voor extra vertrouwen zorgen. Aventurijn helpt je door de ups en downs van het leven. De steen zorgt ervoor dat je doelen stelt en deze kunt manifesteren. Aventurijn heeft dezelfde helende eigenschappen als bergkristal. Een Aventurijn is groen tot donkergroen, maar kan ook geel, blauw, paars, oranje of rood zijn. Daarnaast brengt Aventurijn vreugde en vermindert het stress, woede, verdriet, angst en zorgen. Ook vermindert Aventurijn onzekerheid, besluiteloosheid en het gevoel dat je niet weet welke kant je op wilt in het leven. Aventurijn vermindert ook depressies en somberheid en geeft je daar een voldaan gevoel bij.

Fysieke eigenschappen van Aventurijn

Aventurijn heeft een heilzame werking op huid, haar, botten en nagels. Ook kunnen hierdoor alle gerelateerde klachten, zoals botbreuken, haaruitval, slappe nagels en huidproblemen, worden verminderd. Spieren en pezen merken een positieve werking van Aventurijn. De steen helpt bij blessures en spierpijn. Aventurijn heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Aventurijn werkt ook op de bloedsomloop en op het hart, door de doorbloeding te verbeteren kan Aventurijn ervoor zorgen dat je minder last hebt van koude handen en voeten. De vetstofwisseling en de cholesterolstofwisseling wordt beïnvloed door Aventurijn en zo kan afvallen makkelijker worden.

Eigenschappen promoten met Aventurijn

Aventurijn bevordert een gevoel van geluk en tevredenheid. De steen zorgt ervoor dat je tot rust komt wanneer je overprikkeld bent. In nieuwe situaties of wanneer er een nieuw begin komt, kan Aventurine je ondersteunen. De steen gaat allerlei negatieve energie tegen en zorgt ervoor dat je inspiratie opdoet en dat je creativiteit wordt gestimuleerd.

Spirituele en emotionele eigenschappen van Aventurijn

Aventurijn werkt op het hartchakra, vooral Groene Aventurijn. Andere soorten Aventurijn werken ook op de miltchakra en de zonnevlechtchakra. Aventurijn werkt ontspannend en zorgt voor een goed humeur. De steen brengt balans op emotioneel, fysiek en spiritueel niveau en brengt ze allemaal in balans. De steen zorgt ervoor dat je alles ziet waar je van droomt in je leven. Daarnaast brengt Aventurijn balans in je emoties. De steen heeft een kalmerende en troostende werking en zorgt ervoor dat je een gevoel van rust en tevredenheid ervaart. Ook zorgt de steen voor creativiteit en enthousiasme. Aventurijn vergroot je inlevingsvermogen en zorgt ervoor dat je communiceert vanuit je hart. De steen helpt je assertiever te zijn, kalmeert je bij boosheid en ergernis en stopt met piekeren en malen zodat je rustig kunt slapen.