Een basisverzekering is natuurlijk erg bekend. Het is namelijk de basis die iemand moet hebben. Bijna iedereen in Nederland heeft dus ook de basisverzekering. Dit komt omdat iedereen de basis wil verzekerd hebben. Ook is een basisverzekering vaak redelijk goedkoop. En kan bijna iedereen in Nederland dit betalen. Daarom heet het ook de basis verzekering. Een basisverzekering is zelfs verplicht voor iedereen die hier werkt of woont. Daarom heeft iedereen deze verzekering. Alleen weet zit er allemaal in deze verzekering? Vooral de zorg is het meest belangrijk. Dit zit dus ook in het basispakket. Je hebt namelijk vaak niet zelf in de hand of je ziek wordt. En als je ziek wordt kunnen deze kosten heel erg hoog oplopen. 

 

Als je namelijk niet verzekerd zou zijn dan had je dat allemaal zelf moeten betalen. En als je bijvoorbeeld een operatie in het ziekenhuis hebt dan kost dit erg veel geld. Met een basisverzekering ben je hier dus voor verzekerd voor het grootste gedeelte. Vaak moet je alleen je eigen risico betalen. Dit is vele malen lager dan dat je de volle hap moet betalen. Als mensen namelijk de volle hap moesten betalen zouden ze vaak in de schulden terecht komen. Dit is natuurlijk iets wat je natuurlijk ook niet wilt. Hier heeft Nederland dus iets goeds op bedacht. Als je 18 jaar bent moet je het allemaal zelf betalen. Dit is voor veel jongeren een grote verantwoordelijkheid. 

 

Iedereen is verplicht een basisverzekering af te sluiten

 

Zo moeten jongeren meer letten op hun geld en worden ze meer bewust van het geld dat ze hebben. Het kan daardoor ook gelijk een grote les zijn voor jongeren om zo goed mogelijk met geld om te gaan. Ook krijgen ze een voorlichting op school om zo bewust na te denken wat ze met het geld kunnen doen, waar ze wat kunnen besparen (om bijvoorbeeld allerlei abonnementen stop te zetten wat je bijna niet gebruikt) of door simpelweg te werken. Doordat je werkt kun je waarschijnlijk al je kosten financieren. Ook worden de jongeren vaak nog geholpen hierbij door hun ouders. Vooral de jongeren die net 18 zijn geworden. Sommige ouders betalen nog steeds de zorgverzekering voor hun. Veel mensen hebben een vraag over de zorgkosten. Vaak om het aftrekken zorgkosten. Dit is vaak bij iedereen verschillend. 

 

Hier is dus niet voor iedereen een gezamenlijk antwoord op. Wel is het voor veel mensen hetzelfde alleen niet voor iedereen. Daarom is dit goed om even aan te geven bij de verzekeraar. Dan heb je vaak gelijk het antwoord. En dit is natuurlijk heel erg fijn. Als je ook nog andere vragen hierover hebt. Kun je het beste gelijk bij de verzekeraar aan de bel trekken. Die weet vaak gelijk het antwoord en jij dan dus ook. Dit is beter dan op internet rondneuzen.