Door verschillende omstandigheden kan het plotseling gebeuren dat je op straat komt te staan. De plek waar je woonde is niet meer veilig of niet beschikbaar. Waar moet je nu naar toe? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je zonder dak boven je hoofd over straat gaat zwerven. De crisisopvang is er om jou een veilige plek te bieden. Hier kom je tot rust en vind je de ruimte om jezelf terug te vinden en je leven weer op de rails te krijgen.

De crisisopvang is dag en nacht bereikbaar

In deze opvang is de begeleiding 24 uur per dag beschikbaar. Het is de bedoeling dat je eerst tot rust komt en vanuit deze eerste opvang samen met de begeleiding verder kijkt naar de vervolgstappen. Je krijgt hulp en begeleiding op die gebieden waarop jij dat nodig hebt. Je bouwt een dagelijkse routine op; je houdt je kamer schoon, kookt en doet de was. Samen met de begeleiding kijk je naar de invulling van een dagstructuur. Werk je of volg je een opleiding? Is dat niet het geval en vind je het moeilijk om een goede daginvulling te vinden, dan kan je hier verdere ondersteuning bij krijgen. Ook bij het invullen van je vrije tijd en het leggen van sociale contacten. Soms heb je ook hulp nodig bij het op orde krijgen en houden van je financiƫn. Zo zijn er tal van terreinen waarop ondersteuning mogelijk is. Je zult er wel voor moeten werken, maar je staat er zeker niet alleen voor.

Na de crisisopvang woonbegeleiding?

Soms is er na de eerste opvang meer nodig en lukt het niet meteen om helemaal zelfstandig te wonen. Vanuit de eerste opvang kan je dan doorstromen naar een plek waar je woonbegeleiding krijgt. Afhankelijk van je hulpvraag is de begeleiding intensief of wat minder intensief. Je leert steeds zelfstandiger te worden waarbij de begeleiders een stapje terug doen. Heb je ze toch nodig, dan zijn ze er voor je.