Is een dierbare overleden en wil je bijzondere assieraden kopen? Wanneer je op zoek bent naar een mooie manier om het as te bewaren en dicht bij je te dragen, dan zit je met assieraden altijd goed. Deze sieraden zijn er speciaal voor gemaakt om as in te bewaren. In een apart compartiment plaats je de as, dat met een druppeltje lijm veilig wordt dichtgemaakt. De as kan ook vermengd worden met een haarlok of zand van een favoriet strand, om jullie speciale band te eren. Wanneer je liever geen urn bewaart in je huis, zorg je dat je met assieraden altijd een mooi sieraad hebt waarmee jij een mooi aandenken hebt aan de overledene. 

Welke assieraden zijn er?

Wanneer je op zoek bent naar assieraden, dan is de keuze reuze. Welke assieraden geschikt zijn voor jou, hangt af van jouw voorkeur voor stijl en vorm. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een opvallende gouden ring met stenen, of een stijlvolle zilveren ring zonder poespas. Aangezien je jouw handen de hele dag door gebruikt, zal je de ring vaak in jouw vizier hebben. Zo heb je altijd een mooi aandenken waar je trots naar kunt kijken. Wanneer je liever geen ring draagt, zit je met een ashanger ook goed. Ashangers zijn assieraden die vele vormen kunnen aannemen. Wanneer je jouw liefde voor jouw dierbare graag wilt uitdragen naar de wereld, dan kies je voor een ashanger in hartvorm. Zo laat je zien wat de overledene voor jou betekende. Of was geloof een belangrijk onderdeel van het leven van jouw dierbare? Met een kruisje met diamanten steentjes herdenk je de overledene op een spirituele manier. 

Asarmband of asbedel

Wanneer je van armbanden houdt, kan je de as van jouw dierbare ook in een asarmband bewaren. Dit is een stijlvolle manier om jouw dierbare te eren. Een armband hoeft er niet vrouwelijk uit te zien. Ook voor mannen zijn er genoeg asarmbanden waarmee een dierbare op een bijzondere manier herdacht wordt. Zo kies je bijvoorbeeld voor een lederen gevlochten armband, waarmee de as in een zilveren compartiment bewaard wordt. Deze armband past bij iedere stijl kleding en geeft een luxe uitstraling. Wanneer je van zilveren assieraden houdt, is een zilveren of witgouden asarmband ook een goede keuze. Heb je zelf al een favoriete armband die je graag draagt? Wellicht heb je deze zelfs van jouw dierbare cadeau gehad. Deze maak je dan extra persoonlijk met een asbedel. 

Andere manieren om de as te bewaren

Wanneer je liever geen assieraden draagt, zijn er ook genoeg andere manieren om as te bewaren. Zo kies je bijvoorbeeld voor een urn die je op een mooi plekje kunt neerzetten. Urnen komen in veel verschillende soorten en maten, waardoor je er altijd één vindt die goed bij jou en de overledene aansluit. Sommige urnen zijn met de hand bewerkt door kunstenaars, waardoor je een uniek stukje kunst hebt waarmee je jouw dierbare op een bijzondere manier eert. Wanneer je een ecologisch verantwoorde urn wilt aanschaffen, is er ook genoeg keuze. Kies voor organische materialen zoals bamboe, hout of zout voor een urn die je in de natuur kunt begraven of bij jou thuis neer kunt zetten.