Scheiden is nooit prettig. En vaak verloopt het met veel ruzie en kom je in lastig situaties waar je lastige keuzes moet maken. Dit kan betrekking hebben tot geld maar nog belangrijker de toekomst van je kinderen et cetera. Het is aangeraden om een scheidingsmediator in te schakelen. 

Wat kan een scheidingsmediator voor jou betekenen

Een scheidingsmediator kan je zorgen wegnemen tijdens de scheiding. Wanneer je in deze onzekere levensfase zit kan je natuurlijk wel wat hulp gebruiken van een deskundige. 

Er is een grote kans dat u en uw partner verschillen van mening over hoe het moet in de toekomst. Het is belangrijk goede afspraken te maken voor uw kinderen. Een scheidingsmediator kan u hierbij helpen. Je zult vast ook veel vragen hebben. Hoe zit het met alimentatie? En ons opgebouwde pensioen? En hoe moet het verder met onze kinderen? Ook hierbij helpt de scheidingsmediator je.

De belangrijkste eigenschappen

Het is van groot belang dat de scheidingsmediator over de juiste eigenschappen beschikt om je zo goed mogelijk te kunnen helpen.

  • Begripvol: De scheidingsmediator moet begripvol zijn voor de gevoelens van jou en je partner. Je gevoelens hebben veel invloed op je uitspraken en acties. Zeker tijdens een scheiding kunnen de gevoelens soms de overhand nemen. Een scheidingsmediator houd hier rekening mee en geeft je ook de ruimte om je gevoelens een plekje te geven.
  • Deskundig: Een scheidingsmediator moet natuurlijk grote kennis hebben over zijn of haar vak. Een scheidingsmediator heeft veel ervaring en kennis over verschillende situaties en scheidingen. Hierdoor begrijpt de scheidingsmediator hoe je je voelt en wat de beste oplossing is voor de scheiding. Uiteraard in overleg. De scheidingsmediator lost samen met jou en je partner de problemen op.

In Zuid holland vinden tegenwoordig veel scheidingen plaats. Indien je in deze regio woont kun je op zoek gaan naar een lokale scheidingsmediator zoals een mediator in Delft of een mediator in Rotterdam. Een expert in het vak die je zorgen wegneemt en je leidt naar je nieuwe toekomst.