Als je last hebt van amandelsteentjes dan betekent dit dat zich vuil en viezigheid heeft opgehoopt op de amandelen. Deze zitten op een dusdanige plek dat je daar met poetsen en spoelen niet altijd even goed bij kunt. Dit is dus de ideale plek voor schadelijke bacteriën om zich te huisvesten want die zitten natuurlijk het liefste op viezigheid en gedijen daar goed.

Wat zijn amandelsteentjes?

Amandelstenen zijn niet meer dan kleine, stinkende hoopjes waar je niet op zit te wachten. Ze kunnen pijn doen en allerlei vervelende klachten tot gevolg hebben waaronder een slechte adem. Om dit te voorkomen is het zaak dat je amandelsteentjes niet de kans geeft om te ontstaan. Is dat nu toch gebeurd? Dan kun je wel zelf amandelstenen verwijderen zodat de bacteriën geen kans meer krijgen.

De steentjes weghalen met een schraper

Hiervoor zijn speciale producten te koop waarmee je de amandelsteentjes zelf kunt wegschrapen. Het meest gebruikt is hierbij een schraper die je op de amandelen zet en waarmee je ze weghaalt. Dit zal misschien even wennen zijn in het begin maar met de schraper haal je wel alle troep ineens weg en blijft er niks meer achter dat klachten kan veroorzaken. Als je daarna je mond en keel spoelt met speciaal mondwater dat tegen amandelstenen werkt, krijg je ook meteen een frisse adem en schone mond. Er is tevens speciale tandpasta te koop tegen amandelstenen.

Kies voor producten op natuurlijke basis

Tanden poetsen doe je toch dagelijks en veel mensen spoelen daarna ook. Als je daarvoor een product kiest dat speciaal ontwikkeld is om amandelsteentjes tegen te gaan, sla je meteen twee vliegen in één klap. Bovendien hydrateer je de mond en keel beter waardoor bacteriën het daar niet meer prettig vinden en zich er niet zullen nestelen. Kijk altijd goed wat voor producten er allemaal te koop zijn. Kies voor producten met natuurlijke bestanddelen zodat je je mond op een veilige manier reinigt en geen kans loopt op vervelende bijwerkingen.

Pak het probleem goed aan

Er zijn verschillende soorten schrapertjes te koop dus kijk goed wat je wel wat lijkt. Vaak kun je deze in een compleet pakket kopen, samen met andere mondverzorgingsproducten, maar los is ook mogelijk. De schraper zet je vrij ver naar achteren in de mond dus het kan in het begin wat onwennig zijn maar het is wel een doeltreffend middel om zo veel mogelijk amandelsteentjes te verwijderen die een slechte adem tot gevolg kunnen hebben.