Een baan in de gezondheidszorg kan een van de meest bevredigende carrièremogelijkheden zijn als je enthousiast bent over het helpen van anderen. Gezondheidszorg is een brede term die wordt gebruikt om een aantal beroepen aan te duiden die gezondheidsdiensten verlenen aan personen in nood. Hier zijn drie redenen waarom werken in de gezondheidszorg een goede carrièrestap voor jou zou kunnen zijn:

Groei/zekerheid van de werkgelegenheid 

Je kan je beroep in de gezondheidszorg beginnen als vrijwilliger of als check-in assistent. Je kan ook meteen na je studie geneeskunde beginnen als stagiair. Werken in de gezondheidszorg is een bloeiende sector waar de komende jaren tekorten zullen ontstaan als gevolg van de vergrijzing van de babyboomers, ongeacht hoe je aan de slag gaat. Zelfs als je later van gedachten verandert over de specialisatie die je wilt volgen, kan je nog steeds van specialisme veranderen.

Flexibiliteit

Als je een ouder bent of andere verantwoordelijkheden hebt, maar toch moet werken, zal de gezondheidssector je tegemoet komen. Omdat de gezondheidszorg en de medische diensten op alle uren van de dag (en de nacht) beschikbaar zijn, zijn de werktijden nooit vastgesteld op negen tot vijf. Naast de zorg voor je gezin overdag, kan je ook jouw opleiding voortzetten door overdag te studeren en ‘s nachts te werken. Dankzij flexibele roosters en betere technologie kunnen verschillende beroepen in de gezondheidszorg zelfs op afstand worden uitgeoefend. Medische codeurs kunnen doorgaans van overal ter wereld medische codes toewijzen en indienen. Medische transcriptionisten kunnen ook van thuis uit werken om afkortingen te vertalen en patiëntendossiers op fouten te controleren.

Geweldige reismogelijkheden 

Je capaciteiten en activiteiten als arts in de gezondheidszorg zijn niet beperkt tot de staat of het land waar je momenteel werkt. Naarmate de wereldwijde behoefte aan getalenteerde werknemers toeneemt, nemen ook de kansen toe om naar betere weiden te verhuizen.

De gezondheidszorg biedt een breed scala aan arbeidsplaatsen met een groot aanpassingsvermogen. Werken in de sector biedt goede kansen voor degenen die willen werken en tegelijkertijd een vervolgopleiding willen volgen of aan persoonlijke en gezinsverplichtingen willen voldoen, naast werkzekerheid en een consistente beloning. Ben je helemaal overtuigd om te werken in de gezondheidszorg? Op co2work.nl kan je je eenvoudig inschrijven voor een vacature bedrijfsarts.