Een baan in de zorgsector is misschien niet het simpelste werk wat er bestaat. Zo is er een hoge werkdruk, heb je de verantwoordelijkheid voor veel patiënten en dan zijn er nog de onstabiele uren die kunnen mensen afschrikken en er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat ze niet deze kant op willen gaan. Een groot oorzaak voor deze negatieve factoren hebben in realiteit te maken met onder andere het personeelstekort. Voor de mensen die zich afvragen wat de zorg naast deze negatieve punten nog meer te bieden heeft, kan hier meer lezen. 

Genoeg werkmogelijkheden 

Eén ding waar je sowieso zeker over mag zijn, is de werkgelegenheden in de zorg. Juist omdat er een personeelstekort is in niet alleen ziekenhuizen, maar ook zorg instanties en apotheken, is er altijd wel een baan te vinden en ben je hoognodigOok zijn zorgmedewerkers in de toekomst nog steeds hard nodig. Niemand kan het werk van een zorgmedewerker beter uitvoeren dan een mens, dus ook niet een robot. 

Doorgroeimogelijkheden 

Wat veel mensen aanspreekt in de zorg, is dat er veel ruimte is om door te groeien in een bepaald onderdeel of specialisatie. Je kan beginnen als verpleegkundige, maar je specialiseren in verschillende onderwerpen zoals kinderziekten, oncologie of dermatologie. Je kan er ook voor kiezen om hoofdverpleegkundige te worden. Als zorg professional moet je wel om de vijf jaar jezelf inschrijven voor de big herregistratie om je deskundigheid aan te tonen. Om je hier klaar voor te stomen, zijn er verschillende instanties die je hierbij kunnen helpen, zoals Leerzorg. 

Je werk biedt enorm veel waarde 

Elke sector zorgt ervoor dat de maatschappij goed kan blijven draaien, maar de zorg is uiterst belangrijk en misschien wel de belangrijkste van allemaal. Daarom kan een baan in de zorg ook veel waarde bieden voor jezelf als persoon. Je helpt als het ware een persoon die in een lastige positie zit en je betekent veel voor niet alleen de patiënt zelf, maar ook de familie van de patiënt en de mensen in jouw vakgebied die je vertrouwen. Zonder de zorg en de verpleegkundigen zijn we nou eenmaal verloren.