Als je last hebt van hielspoor zul je last hebben bij zowel het lopen als staan. De pijn zal zich bevinden onder de voet bij de hiel. Deze pijn kan erg vervelend en pijnlijk zijn. Hielspoor wordt veroorzaakt door het te lang lopen met spanning op de pees onder je voet. Als je last hebt van hielspoor kan dit komen door verkeerd lopen, maar ook door het dragen van de verkeerde schoenen. Als je last van hielspoor hebt zul je waarschijnlijk een zeurende stekende pijn onder je voet voelen. Daarnaast kun je last krijgen van zwellingen bij je enkel. Als je mogelijk last denkt te hebben van hielspoor, is het handig om even langs de dokter te gaan. 

Hielspoor behandelen 

Als het blijkt dat je last hebt van hielspoor is het handig om te kijken voor een hielspoor behandeling. Hielspoor kun je met zelfhulp erg goed behandelen. Het is vooral van belang dat je genoeg rust neemt, op deze manier kan je voet rustig kan genezen. Het is erg handig om een aantal rekoefeningen uit te voeren. Deze rekoefeningen kun je vaak gemakkelijk op het internet vinden. Als de hielspoor genezen is en je wil voorkomen dat het terugkomt is het handig om direct goede schoenen aan te schaffen met goede zolen. Dit verkleint de kans enorm dat je in de toekomst nog eens te maken krijgt met hielspoor.

Het slikken van medicijnen

Als je veel last hebt van de hielspoor is het niet handig om aan de zware medicijnen te gaan. Je voeten moeten namelijk op een natuurlijke manier herstellen. Wel kun je tegen de pijn paracetamol slikken. Let wel op, je mag maximaal 4 paracetamol per dag slikken. Als je meer neemt kan dit leiden tot een overdosis.