Ben je in de sportschool geweest, of heb je een goed potje gevoetbald? Niks is dan zo lekker om even rustig uit te puffen op de bank of misschien wel lekker in bad. Nadat je intensief gesport hebt, is het niet alleen voor jezelf, maar ook voor je spieren belangrijk om even te ontspannen. Maar hoe kun je nu op de beste manier je spieren ontspannen na het sporten?

Ontspanning

Na het sporten is het belangrijk om je spieren weer even te laten herstellen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door in bad te gaan. Dit zorgt er namelijk voor dat je spieren ontspannen, de bloedsomloop activeert en de zenuwen kalmeert. Blijf daarbij alleen niet te lang in bad, want dan wordt je snel loom. Herstel is belangrijk, want hoe sneller je lichaam herstelt, hoe sneller jij weer kan sporten. Wanneer je heel kort maar wel heel intensief gesport hebt, is een cool-down belangrijk om zo je spieren even tot rust te laten brengen.

Tips voor een optimaal herstel

Zoals hierboven al geschreven, is herstel en ontspanning na het sporten belangrijk. Een aantal tips die jou misschien kunnen helpen met een optimaal herstel zijn dan ook :

  • de juiste voeding. Denk hierbij aan de inname van koolhydraten en eiwitten.
  • laat je masseren. Dit versnelt het herstel van de beschadigde spiercellen.
  • neem een douche. Nadat je niet meer zweet, neem je een warme douche zodat je poriën open gaan staan. Daarna zet je de kraan wat kouder zodat je poriën weer dicht gaan.

Blessure

Wanneer je je spieren niet voldoende laat herstellen, is de kans op een blessure natuurlijk veel groter dan wanneer je altijd goed oplet voor spierherstel. Vaak zijn de blessures die optreden bij het sporten aan de knie, enkel of schouder. Als je een blessure hebt, is het daarbij handig om een fysio te bezoeken. Voor een goede fysio ga je dan ook naar Movamento. Zij weten namelijk hoe ze hier exact mee om moeten gaan en dat niet alleen. Zij behandelen vaak niet alleen je blessure, maar ook andere lichaamsdelen om de blessure heen zodat je daar geen last van gaat krijgen na je blessure. Zij begeleiden je in het hele traject en helpen jou om zo snel mogelijk weer te gaan sporten. Ook kun je een bezoek brengen aan een sportfysio. Deze zijn vaak ook wat net wat meer gericht op sportblessures dan een normale fysio en weten precies wat ze hieraan kunnen of moeten doen. Zoek je een goede? Ga dan naar fysio Amsterdam.